PEANUT BUTTER AND CHOCOLATE BROWNIES



Tips

1. pastikan adunan coklat masakan betul-betul sejuk
2.pastikan brownies tak boleh terlebih bakar.tekstur brownies tak sama dengan tekstur kek

Ingredients

  • Coklat Masakan 150 gm dicincang kasar
  • Mentega 100gm
  • Gula Kastor / Gula Perang 1/3 cawan
  • Tepung Gandum 1/2 cawan
  • Serbuk Koko 2 sudu besar
  • Telur 2 biji
  • Crunchy/ Smooth Peanut Butter 3 - 4 sudu besar


Instructions

  • Alaskan loyang 16 x 26cm dgn baking paper. lebihkan kertas bahagian tepi senang nak angkat lepas bakar nanti
  • Cairkan coklat masakan dengan mentega secara double boiler sehingga cair
  • Masukkan gula, tepung gandum dan serbuk koko ke dalam mangkuk besar dan kacau rata . masukkan adunan coklat yang telah dicairkan dan kacau rata .
  • Masukkan telur satu persatu dan pukul sehingga sebati (guna handwhisk )
  • Tuangkan ke dalam loyang dan ratakan lepas tu tuangkan *peanut butter cair tadi letak macam tompok tompok sikit lepas tu buat macam buat marble tu ..
  • Bakar selama 20 minit atau ikut suhu oven masing-masing yang dah dipanaskan..cucuk dengan lidi nampak melekat sikit tanda nya dah masak
                                 klik sini ---> utk RESEPI KEK MINYAK MANTAP !!!

*** untuk cair kan peanut butter, cair kan dalam setengah sudu besar mentega dan gaul sebati dgn peanut butter hingga dia agak cair sikit.jangan terlebih cair jugak agakagak boleh kacau ringan tak berat dah ok la tu .. kalau rasa tak cukup mentega tu , cairkan sikit dan tambah ke dalam peanut butter .. pandai2 la ya ... * guna sudu makan tu jer bukan guna sudu sukatan .

                                                              Selamat Mencuba !

0 Response to " PEANUT BUTTER AND CHOCOLATE BROWNIES "

Post a Comment

JUALAN EBOOK TERLARIS DAPATKAN SEKARANG!!!